Kako da održiš formu ako često putuješ

Kako da održiš formu ako često putuješ

Kako da održiš formu ako često putuješ   Ako ziviš “on the go” i stalno putuješ zbog posla ili zbog uživanja, zauzeti rasporedi mogu da zahtevaju ekstra planiranje i strategie za zdrave navike i trening.  Klijenti uglavnom ne mogu da imaju striktne trening rutine usled menjanja vremenskih zona, putovanja avionom ili boravkom u hotelima koji...

Kako da održiš formu ako često putuješ

 

Ako ziviš “on the go” i stalno putuješ zbog posla ili zbog uživanja, zauzeti rasporedi mogu da zahtevaju ekstra planiranje i strategie za zdrave navike i trening. 

Klijenti uglavnom ne mogu da imaju striktne trening rutine usled menjanja vremenskih zona, putovanja avionom ili boravkom u hotelima koji nemaju teretanu. 

Dok si na putovanju, vodi se principom: Uradi ono što možeš i imaj najbolje izbore u tom trenutku.

Tako odradi ili lagani kardio ili dugu šetnju umesto treninga snage kad si umorna od puta. Uradi kratak trening u hotelu sa sopstvenom težinom ili sa trakama ako su ti nedostupne teretane. Planiraj ranije u kom delu dana i kog dana bi mogla da treniraš što će ti pomoći da budeš konstantna.

Što se tiče ishrane, gledaj da biraš što kvalitetniju hranu u datom trenutku, pa tako ako doručkuješ u hotelu, biraj jaja ili ovsenu kašu. Ako naručuješ u restoranu, biraj zdravije obroke bez veće količine soseva i ulja. Spremi užine kao što su nuts i proteinske čokoladice koje možeš da imaš pri ruci. Naravno, dozvolićeš sebi da imaš i neko tradicionalno jelo ili dezert karakterističan za mesto u kome se nalaziš.

Putovanja mogu dosta uticati i na san, pa ako si osetljiva na buku, ponesi čepiće ili koristi white noise app na telefonu. Maska za spavanje ce pomoći da se blokiraju svetla koja mogu da kvare san. 

Nadam se da ti je ovaj blog pomogao da održiš kontinuitet i dok si na putovanju.


Mi smo studio koji je specijalizovan za treninge žena koje imaju različite ciljeve-smanjenje obima, mršavljenje, dodavanje oblina, oblikovanje zadnjice, generalno zdravlje, bolja kondicija… Ako imaš nekih nedoumica u vezi ishrane, treninga i zdravih navika, slobodno nas kontaktiraj porukom na instagramu @runway.rs ili na @lukarunway

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Log In

Don’t have an account?