Kako treniraju Victoria Secret modeli?

Kako treniraju Victoria Secret modeli?

Kako treniraju Victoria Secret modeli? Ako se pitaš kako da postigneš formu modela, bitno je pre svega da znaš da modeli imaju jako specifičnu genetiku i prirodno vitkiji izgled, pa samim tim treba da postavis ciljeve u skladu sa svojom genetikom i utičeš na ono što možeš da kontrolišeš. To znači da nekome anatomija i...

Kako treniraju Victoria Secret modeli?

Ako se pitaš kako da postigneš formu modela, bitno je pre svega da znaš da modeli imaju jako specifičnu genetiku i prirodno vitkiji izgled, pa samim tim treba da postavis ciljeve u skladu sa svojom genetikom i utičeš na ono što možeš da kontrolišeš.

To znači da nekome anatomija i genetika ne dozvoljava da ima kukove 88cm, ali to ne znači da ne možeš da budeš zgodna i fit.

 

Takodje, postoje više vrsta modela, ali evo šta je bitno za vitki i atletski izgled modela


-Genetska predispozicija da devojka ima duže ekstremitete i prirodan oblik tela koji je vitkiji.

-Jačanje tela bez bulk-a(čitaj velikih) mišića kvadricepsa i širine leđa

-Podizanje i jačanje gluteusa, ali bez velikog jačanja butina

-Poboljšanje posture(bolja postura daje viši izgled i više samopouzdan izgled, a samim tim i bolje emocionalno stanje).

-Bolje kretanje i bolji osećaj sa svojim telom.

-Nizak procenat masti i definisani bočni stomak nasuprot prednjih

trbušnjaka.

 

Napisaću ispod kako ja radim sa devojkama koje teže formi modela, ali treba da znaš da NE POSTOJI JEDAN NAČIN TERNINGA KOJI JE ISPRAVAN ZA OVAJ CILJ.

 

Gigi Hadid ćeš videti na treningu boksa

 

Elsa Hosk radi barre ili pilates

 

Josephine Skriver izvodi trap bar deadlift u teretani i radi kućne treninge.

 

Zakljucak je da ne postoji jedan put koji vodi u Rim.

 

Nadji treninge koji tebi prijaju i koji tebi daju rezultat. Mnogi modeli kombinuju više vrsta treninga, što je fenomenalno. Ja uvek preporučujem devojkama da imaju bar 2 treninga snage u teretani ili kod kuće sa nekim rekvizitima, jer će to uticati na zdravlje generalno, jačanje zglobova i kostiju, samopouzdanje, obline i najbrži način da se spremiš za fashion week jeste trening snage.

 

Evo nekih smernica koje možeš da primeniš kada je u pitanju trening:

 

  1. Radi eksplozivne vežbe koje ne utiču toliko na rast mišića, već čine da se mišići brzo i jako kontrahuju, dajući im tonus, a ne toliko obim

Tu spadaju skokovi, bacanja medicinke i neke varijacije olimpijskih podizanja

  1. Ubaci statičke vežbe jer čine da svi mišići rade zajedno, jačaju zglobove i tetive i opet daju tonus mišićima

 

  1. Da sprečiš dobijanje mišića koji daju širinu leđa, radi češće mišiće koji se nalaze duž kičmenog stuba i mišiće koji vuku ramena unazad, umesto širokih vučenja na lat mašini

 

  1. Za oblikovanu zadnjicu radi vežbe koje pogađaju gluteus, ali da ne pogadjaš previše često kvadricepse. Tu spadaju varijacije deadlifta, hip thrust-a, glute bridge-a, clamshell-a, kickback-ova… Vežbe koje angažuju noge, treba imaš u svom treningu, ali da ne bude fokus na njih.
  2. Pored toga, za kompletan trening, ubaci vežbe za kor, balans, fluidnost kretanja i  kondiciju…

 

Kod vežbi za stomak, bitno je jačati stomak na taj način da podrže pravilnu posturu, kao i da daju tonus bočnom stomaku, jer su vertikalne linije vizuelno lepse devojkama.

Što se tiče vežbi za kondiciju, ako ti je cilj vitkiji izgled, kardio treba da bude jedan deo tvog treninga. Ovo će biti detaljnija tema neki naredni put, ali da ne komplikujemo, nadji neku kardio aktivnost koja ti prija i radi je 2-3x nedeljno po 20-30min. To može biti trčanje srednjeg intenziteta, slide board, ski-erg, trambolina, boks, plivanje, neki sport koji voliš itd. Idealno je raditi kardio kad nemaš trening snage u teretani, ali možeš raditi i istog dana u drugoj polovini treninga u teretani.

 

  1. Uvek je preporučljivo da imaš neke dodatne aktivnosti koje voliš i koje ti vraćaju energiju- yoga, ples, pilates, istezanje, masaže rolerom, vežbe disanja…Ovo možeš raditi i svakog dana po 15-ak minuta.

 

Mi u Runway studiju kažemo da je svako model za sebe i da su ulice zapravo modne piste, tako da treba da se trudiš da postaneš svoja najbolja verzija, bez upoređivanja sa drugima

 

Kakvi su tvoji treninzi?

Runway studio je specijalizovan za treninge žena i radimo sa ženama koje imaju različite ciljeve-smanjenje obima, zatezanje tela i mršavljenje, dodavanje oblina i oblikovanje zadnjice, generalno zdravlje, bolja kondicija… Ako imaš nekih nedoumica u vezi ishrane, treninga i zdravih navika, slobodno nas kontaktiraj porukom! Podeli ovaj tekst sa nekim i zaprati nas na instagramu @runway.rs @lukarunway

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Log In

Don’t have an account?