Najbolja dijeta za žene ili za devojke u modelingu

Najbolja dijeta za žene ili za devojke u modelingu

Najbolja dijeta za žene ili za devojke u modelingu   Modelima je bitna ishrana kako zbog mera, tako i zbog zdrave kože i nivoa energije. Koliko god da je tvoj program trening dobro sastavljen, ako nimalo ne vodiš računa o ishrani, imaćeš slabije rezultate. Sve vrste ishrana (keto, paleo, low carb, interminent fasting, hrono, veganska...

Najbolja dijeta za žene ili za devojke u modelingu

 

Modelima je bitna ishrana kako zbog mera, tako i zbog zdrave kože i nivoa energije. Koliko god da je tvoj program trening dobro sastavljen, ako nimalo ne vodiš računa o ishrani, imaćeš slabije rezultate.

Sve vrste ishrana (keto, paleo, low carb, interminent fasting, hrono, veganska

itd.) imaju isti cilj- da jedeš kvalitetnije i smršaš na zdrav način.

Koju onda da izabereš?

 

Onu koja će tebi odgovarati na dug vremenski period i davati rezultate. To

možda nije nijedna dijeta, nego jednostavno tvoj neki izbor hrane koja tebi

prija i daje rezultate, a ne opterećuje te i ne pravi štetu.

 

Nema univerzalne “najbolje” dijete koja bi odgovarala svim ženama, jer svako telo je jedinstveno i ima različite potrebe.

Međutim, postoji nekoliko opštih smernica koje se često primenjuju u ishrani:

  • Balansirana ishrana: Modeli obično jedu uravnotežene obroke koji uključuju raznovrsnu hranu. To znači unošenje voća, povrća, proteina, zdravih masti i kompleksnih ugljenih hidrata. 
  • Kontrola porcija: Važno je paziti na veličinu porcija kako biste održali kontrolu nad unosom kalorija. 
  • Unos proteina: Proteini su važni za održavanje mišićne mase i osećaj sitosti. Modeli često biraju nemasne izvore proteina kao što su piletina, riba, jaja i mahunarke. 
  • Zdrave masti: Zdrave masti, poput maslinovog ulja, orašastih plodova i avokada, često su deo ishrane modela. 
  • Kompleksni ugljeni hidrati: Ugljeni hidrati su važni za energiju. Modeli obično biraju kompleksne ugljene hidrate kao što su integralne žitarice, integralna testenina, krompir… 
  • Hidratacija: Dovoljno vode je ključno za održavanje hidratacije i zdravlja kože. Možeš da zaključiš da li unosiš dovoljno vode tako što ćeš da imaš mokraću svetlije boje. 
  • Ograničavanje prerađenih namirnica i šećera koje mogu negativno uticati na kožu i težinu.
  • Pravilan unos vitamina i minerala: Svi bi trebali da se trudimo da unosimo dovoljno vitamina i minerala putem voća i povrća ili dodataka ishrani ako je potrebno.
  • Redovni obroci: Redovno jedenje održava stabilan nivo energije i sprečava prejedanje. Bitna stvar je jesti onda kada si stvarno gladna. 

Važno je napomenuti da se modeli često suočavaju s pritiskom da održe nisku težinu i vitku figuru, ali ekstremne dijete i gladovanje nisu zdravi pristupi. Ishrana za modele treba da bude održiva i da podržava opšte zdravlje.

Mi smo Runwaz studio koji ne radi samo sa modelima, već je specijalizovan za treninge žena koje imaju različite ciljeve-smanjenje obima, zatezanje tela i mršavljenje, dodavanje oblina i oblikovanje zadnjice, generalno zdravlje, bolja kondicija, bolje držanje tela… Ako imaš nekih nedoumica u vezi ishrane, treninga i zdravih navika, slobodno nas kontaktiraj porukom na instagramu @runway.rs @lukarunway

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Log In

Don’t have an account?