Koliko puta je najbolje trenirati nedeljno?

Koliko puta je najbolje trenirati nedeljno?

Koliko puta je najbolje trenirati nedeljno?   Ako se pitaš koliko puta nedeljno je najbolje da treniraš, prvo, imaj u vidu nekoliko stvari: -Svoj raspored i slobodno vreme -Svoju istoriju treninga -Oporavak -Preference -Ciljeve Kada je u pitanju tvoj raspored, izaberi broj treninga koji se uklapa u to, a da ti ne dodaje još stresa....

Koliko puta je najbolje trenirati nedeljno?

 

Ako se pitaš koliko puta nedeljno je najbolje da treniraš, prvo, imaj u vidu nekoliko stvari:
-Svoj raspored i slobodno vreme
-Svoju istoriju treninga
-Oporavak
-Preference
-Ciljeve

Kada je u pitanju tvoj raspored, izaberi broj treninga koji se uklapa u to, a da ti ne dodaje još stresa. Ako je realno da imaš 2 treninga nedeljno zbog obaveza, kreni sa 2 i ostale faktore zanemari.

Ako si početnik što se tiče treninga, kreni sa dva treninga nedeljno i onda povećaj na 3. Ako si iskusni vezbac, dva treninga nedeljno su okej za održavanje snage, ali ako želiš dalji napredak, povećaj na 3 ili 4.

Što se tiče oporavka, ukoliko se osećaš energično, poletno i snažno, dodaj jos jedan trening. Ako se osećaš umorno i bolno non stop, smanji broj treninga ili prilagodi bolje svoje treninge.

Ako voliš trening snage, radi više! Ako ne uživaš baš toliko u treningu, radi manje treninga u teretani i pronadji neke druge aktivnosti.

Ako ti je cilj da budeš maksimalno izrezana sa niskim procentom masti ili da dodaš veću količinu mišića, verovatno ćeš morati da imaš više od 3 treninga u toku nedelje, da više vodiš računa o ishrani, oporavku i dodatnom kardiju u odnosu na osobu koja nema takav ekstremni cilj.

Možemo da zaključimo da nema jednog tačnog odgovora ove i da na osnovu svih ovih stvari treba da odlučiš koliko puta ćeš imati trening snage, koliko puta kardio i koliko puta neke druge aktivnosti. 

Mi smo studio koji je specijalizovan za treninge žena koje imaju različite ciljeve-smanjenje obima, mršavljenje, dodavanje oblina, oblikovanje zadnjice, generalno zdravlje, bolja kondicija… Ako imaš nekih nedoumica u vezi ishrane, treninga i zdravih navika, slobodno nas kontaktiraj porukom na instagramu @runway.rs ili na @lukarunway

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Log In

Don’t have an account?