Dodir terapeuta i njegov značaj

Dodir terapeuta i njegov značaj

Dodir terapeuta i njegov značaj Još pre rodjenja dok smo u utrobi majke mi osećamo dodir njene ruke. Dodir nas povezuje od početka našeg postojanja,zbog čega je on jako važan tokom masaže. Pri prvom kontaktu i prvim našim dodirom sa klijentom stvaramo konekciju sa njim. Tada se razmenjuje međusobna energija zbog čega je ljudima kod...

Dodir terapeuta i njegov značaj

Još pre rodjenja dok smo u utrobi majke mi osećamo dodir njene ruke. Dodir nas povezuje od početka našeg postojanja,zbog čega je on jako važan tokom masaže. Pri prvom kontaktu i prvim našim dodirom sa klijentom stvaramo konekciju sa njim. Tada se razmenjuje međusobna energija zbog čega je ljudima kod nekog masera prijatnije, a kod nekog manje.

U današnje vreme dodir i kontakti medju ljudima su smanjeni. Zbog toga je masaža idealan trenutak gde osoba može da ostvari dodir na jedan obrazovan, profesionalan i siguran način.
Pri dodiru tokom masaže nadražujemo i omogućavamo da se desavaju rekcije u samom organizmu. Dovodimo do ubrzanja cirkulacije, utičemo na opuštanje kako mišića tako i centranog nervnog sistema. Na taj način se smanjuje stres, ali i anksioznost i depresija kod osobe. Zato je bitno da terapeut koji radi masažu bude pozitivna, smirena i vesela osoba koja će ce svojim dodirom i energijom preneti svoju pozitivnost na klijenta i učiniti da se on posle masaže oseća opuštenije, smirenije i srećnije. Ovaj efekat je veoma bitno postići. Kada se postigne, osoba se oseća prihvaćeno, a to je od velikog značaja kada su masaže u pitanju.

Kod nas u Runway Massage & Training Studiu terapeuti će pokrenuti sve vaše telesne sisteme i postignu – smanjenje napetost, anksioznost i parasimpatičko stanje, gde se dešava izlečenje. Poboljšaće cirkulaciju krvi koja isporučuje kiseonik i hranljive materije ćelijama i uklanja hemikalije povezane sa stresom, kao i povećati protok limfe kako bi podržao snažan imuni odgovor.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Log In

Don’t have an account?