Švedska masaža

Švedska masaža

Švedska masaža Švedska masaža se naziva i zapadnjačka ili klasična masaža i služila je kao osnova za mnoge tehnike masaže razvijene poslednjih godina. Temelj je za sportsku masažu, terapeutsku masažu, relaks masažu, aromaterapiju i druge popularne masaže zapadnog stila. Ona je najpopularnija masaža koja se radi širom evrope. Iako se zove švedska masaža ona nije...

Švedska masaža

Švedska masaža se naziva i zapadnjačka ili klasična masaža i služila je kao osnova za mnoge tehnike masaže razvijene poslednjih godina. Temelj je za sportsku masažu, terapeutsku masažu, relaks masažu, aromaterapiju i druge popularne masaže zapadnog stila. Ona je najpopularnija masaža koja se radi širom evrope. Iako se zove švedska masaža ona nije nastala tamo, nego ju je osmislio lekar iz Holandije. Ovu masažu koristimo sa ciljem da opustimo telo, ubrzamo cirkulaciju čime se poboljšava razmena kiseonika i hranljivih materija izmedju ćelija i tkiva, da otklonimo toksine i nakupljene mlečne kiseline, smanjimo napetost u mišićima i bol, opustimo nervni sistem i samim tim smanjimo anksioznost i depresiju. Švedska masaža može da bude spora i blagog pritiska, ali i brza i jakog pritiska. Ovo će zavisi od tipa švedske masaže, samog terapeuta i njegove procene na koji način će postupi kako bi individualizovao masažu i prilagodio je klijentovim potrebama. Švedska masaža koristi različite hvatove koje zajedno prave dobar efekat ove masaža. Glavni hvatovi su: gladjenje, trljanje, gnječenje, lupkanje,vibracija, a pomoćni su: češljanje, valjanje.

Kontraindikacije za obavljanje ove masaže su: temperatura, infekcije, zapaljenja, opekotine i rane, krvarenja, tromboze, proširene vene, malignitet, rizične trudniće.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Log In

Don’t have an account?