Sta reci terapeutu pre masaze

Sta reci terapeutu pre masaze

Sta reci terapeutu pre masaze Svaki od naših terapeuta u Runway timu želi da vam pomogne da posle naših masaža izadjete i odete kući opušteni, srećni i bez bolova. Kako bi odabrali masažu koja će u tom trenutku da odgovara vašem stanju kako fzičkom tako i mentalno potrebno je da odgovorite na par pitanja. Na...

Sta reci terapeutu pre masaze

Svaki od naših terapeuta u Runway timu želi da vam pomogne da posle naših masaža izadjete i odete kući opušteni, srećni i bez bolova. Kako bi odabrali masažu koja će u tom trenutku da odgovara vašem stanju kako fzičkom tako i mentalno potrebno je da odgovorite na par pitanja. Na taj način će terapeut da vam predloži masažu koja baš vama treba u tom trenutku. Da li tražite duboko oslobađanje bolnih mišića, srednji pritisak za opuštanje i ujedno smanjenje bola i tretiranje vaših mišića ili nežan dodir za smirenje tela i uma? Da li želite da povećate elastičnost mišića i olakšate ukočene zglobove pomoću istezanja i mobilizacije zglobova?

Razgovorom i deljenjem određenih informacija pre početka masaže, vaš terapeut će moći bolje da vam preporuči i odradi masažu koja vam je u tom trenutku potrebna. Evo nekoliko korisnih saveta o tome šta da obavestite svog terapeuta pre i tokom masaže.

Obavestite svog terapeuta da li ste nedavno imali povredu,gde se ona nalazi, kada se dogodila i šta ju je izazvalo. Ili ako ste ranije imali povrede i još uvek imate mučan bol. Sa ovim informacijama, vaš terapeut može prilagoditi tehnike i pritisak koji se koristi u povređenom području.
Dobro je da kažete svom terapeutu kakvu vrstu pritiska preferirate tokom odabira masaže. Zatim tokom masaže obavestite svog terapeuta da li on/ona može na bilo koji način da prilagodi pritisak. Nemojte se stideti da ovo govorite onoliko često koliko je potrebno. Ovo je vaša masaža i želimo da bude što je moguće više zadovoljavajuća za vas.

Obavestite svog terapeuta da li je jačina muzike prava za vas. Blažena tišina je uvek opcija. Takodje je moguće i da birate muziku uz koju želite da uživate u masaži.
Takođe obavestite svog terapeuta da li je sobna temperatura previše hladna ili previše topla. Želimo da vam bude udobno i opušteno.

Nemojte se plašiti da kažete svom terapeutu da ne želite da razgovarate tokom masaže. Više ćete se opustiti i uživati u masaži ukoliko se upotpunosti prepustite i ne razmišljate ni o čemu. To je vreme kada treba da izbacite iz vašeg uma svu misao pogotovo onu koja vas može uznemiriti. Naša preporuka je da ukoliko želite da pričate tokom masaže da sa terapeutom razgovarate samo o lepim stvarima, bez osvrtanja na svakodnevne probleme koje vas okružuju.

Što više informacija podelite, vaš terapeut može bolje da prilagodi masažu kako bi zadovoljio vaše potrebe. Uvek zapamtite da duboko isceljenje znači kontaktiranje šablona celovitosti koji već postoji u svakom od nas na nivou tela i psihe. Uživati!

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Log In

Don’t have an account?